Panga w cieście curry z surówką

0 (0 ocen)

  • 45 min

Soczysta rybka z pyszną suróweczką. Nic więcej nie trzeba.

  • 45 min

Składniki:

  • 4 filety z pangi
    1 łyżeczka curry
    Sok z ½ cytryny
    10 łyżek mąki
    ½ szkl. wody
    1 jajko
    Olej do smażenia
    Surówka:
    ½ główki kapusty pekińskiej
    2 marchewki
    1 cebula
    2 jabłka
    1 jogurt naturalny
    ½ łyżki musztardy
    2 łyżki majonezu
    1 ½ łyżeczki cukru
    Sól, pieprz do smaku

Panga w cieście curry z surówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z ryby opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i posypać solą i pieprzem. Odstawić na 15 minut. Do miski wsypać mąkę, curry , sól, pieprz, dodać wodę i jajko. Wszystko dokładnie wymieszać. Kawałki ryby obtaczać w przygotowanym cieście i smażyć na oleju na złoty kolor.
  • 2. Kapustę poszatkować. Dodać startą na tarce o grubych oczkach marchew i jabłka oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Wymieszać z cukrem, solą i pieprzem. Na koniec dodać przygotowany z majonezu, jogurtu i musztardy przygotować sos. Wszystko wymieszać i schłodzić w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy