Soczysta rybka z pyszną suróweczką. Nic więcej nie trzeba.
45 min
Składniki:
4 filety z pangi
1 łyżeczka curry
Sok z ½ cytryny
10 łyżek mąki
½ szkl. wody
1 jajko
Olej do smażenia
Surówka:
½ główki kapusty pekińskiej
2 marchewki
1 cebula
2 jabłka
1 jogurt naturalny
½ łyżki musztardy
2 łyżki majonezu
1 ½ łyżeczki cukru
Sól, pieprz do smaku
Panga w cieście curry z surówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety z ryby opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i posypać solą i pieprzem. Odstawić na 15 minut. Do miski wsypać mąkę, curry , sól, pieprz, dodać wodę i jajko. Wszystko dokładnie wymieszać. Kawałki ryby obtaczać w przygotowanym cieście i smażyć na oleju na złoty kolor.
2.Kapustę poszatkować. Dodać startą na tarce o grubych oczkach marchew i jabłka oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Wymieszać z cukrem, solą i pieprzem. Na koniec dodać przygotowany z majonezu, jogurtu i musztardy przygotować sos. Wszystko wymieszać i schłodzić w lodówce.
Komentarze