Panforte bez pieczenia

  • wyświetlono: 799 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Panforte, to nic innego, jak piernik, który pochodzi Włoch. Ciasto jest szczególnie chętnie spożywane w okresie Bożonarodzeniowym. Ma specyficzny smak i konsystencję i składa się z dużej ilości miodu, bakali, orzechów, kakao i owoców. Jest po prostu przepyszne!

aga334

Składniki

-1 szklanka orzechów włoskich
-pół szklanki orzechów laskowych
-pół szklanki orzechów nerkowca
-200ml prawdziwego miodu (użyłam akacjowego)
-100ml rozpuszczonego i ostudzonego oleju kokosowego
-100g suszonych i posiekanych moreli bez dwutlenku siarki
-70g prawdziwego kakao
-40g mąki kokosowego

Sposób przygotowania przepisu:

Panforte bez pieczenia

  • 1. -orzechy zalewamy wodą i moczymy całą noc
    -odlewamy wodę, suszymy i siekamy na większe kawałki
    -dodajemy resztę składników i całość zagniatamy (masa nie będzie zwarta)
    -blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy całą masę i przyklepujemy
    -wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zyciezdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiataorzechykakaozdrowebez pieczeniapanfortepiernik włoski

Komentarze

Podobne przepisy

ROLADA BOUNTY (BEZ PIECZENIA)

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

Rolada bounty (bez pieczenia)

Bounty... czyli połączenie czekolady...

batoniki musli

Dodane przez: KasiekGotuje

Batoniki musli (bez pieczenia)

nie mają w sobie ani grama mąki,...

Smakołyk.

Dodane przez: gogusia

Rolada Smakołyk bez pieczenia

Pyszne ciacho, ciasteczko bez pieczenia.

kokosowy puchatek bez pieczenia

Dodane przez: klementynka

kokosowy puchatek (bez pieczenia)

Niezwykle lekkie ciasto, nie za...

3bit

Dodane przez: kasia_m86

3bit bez pieczenia

Słodkie połączenie, i do tego bez...

FIT SNIKERS (BEZ PIECZENIA)

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

FIT SNIKERS (BEZ PIECZENIA)

Deser Snikers bez pieczenia w zdrowszej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE