PANCAKES Z MASCARPONE I OWOCAMI

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dla miłośników naleśników. Idealne na śniadanie i dla dzieci po 12 miesiącu.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na pancakesy:
    * 2 szklanki mąki pszennej
    * 1 i 1/2 szklanki mleka 2%
    * 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    * 1 i 1/2 łyżeczki cukru wanilinowego
    * 60 g masła roślinnego
    * 4 jajka

    Na nadzienie:
    * 1 serek mascarpone
    * 1/2 litra mleka
    * 1 łyżka cukru trzcinowego
    * 1 budyń o smaku waniliowym
    * 2 dojrzałe brzoskwinie

    * maliny
    * borówki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pancakes Naleśniki

Pancakes z mascarpone i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuszczamy w rondelku i czekamy, aż ostygnie. Następnie do wysokiej miski wbijamy jajka, dodajemycukier wanilinowy masło i mleko. Dokładnie wszystko mieszamy. Do masy dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Całość miksujemy na wolnych obrotach do uzyskania jednolitej masy. Na patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu. Ciasto wlewamy za pomocą łyżki aby utworzyły się okrągłe placuszki. Gdy ciasto zacznie puszczać „bąbelki” przekładamy każdy placuszek na drugą stronę. Następnie odmierzamy pół litra mleka i wlewamy do rondelka. Wsypujemy do niego budyń w proszku i 1 łyżkę cukru trzcinowego. Gotujemy aż budyń zgęstnieje. Następnie pozostawiamy do ostygnięcia. Ostudzony budyń miksujemy z serkiem mascarpone na gładki krem. Brzoskwinie myjemy, obieramy i kroimy na kawałki. Następnie dodajemy do kremu i delikatnie mieszamy. Placuszki przekładamy nadzieniem. Na koniec posypujemy całość świeżymi umytymi borówkami i malinami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować