Pancakes waniliowe

0 (0 ocen)

Takie pancakes można zrobić na śniadanie, obiad lub podwieczorek. Są proste w przygotowaniu i wychodzą bardzo puszyste i delikatne. Ze względu na to, że smażymy je na suchej patelni są mniej tłuste i mają zdecydowanie mniej kalorii niż np. naleśniki czy racuchy.

Składniki:


  • 2 szklanki mąki pszennej
    2 jajka
    1,5 szklanki napoju sojowego waniliowego
    75 g rozpuszczonego letniego masła
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżka cukru waniliowego z wanilią
    szczypta soli

Pancakes waniliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę pszenną, sól i proszek do pieczenia przesiać do misy miksera. Jajka, napój sojowy waniliowy i letnie rozpuszczone masło roztrzepać w osobnym naczyniu i wlać do suchych składników. Całość zmiksować na niewielkich obrotach na gładką i jednolitą masę. Smażyć na małej i suchej patelni z dwóch stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy