Pancakes twarogowe ze szpinakiem

4 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Musiałam wykorzystać resztę szpinaku i mleka i zrobiłam pyszne placki twarogowe na mące gryczanej ze szpinakiem. Wyszło bardzo smacznie, polecam.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200g miękkiego twarogu półtłustego, 70g świeżego szpinaku, 70ml mleka, 100g mąki gryczanej, 2 jajka, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowcy mogą użyć bezglutenowego proszku do pieczenia)
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Pancakes Placki Śniadanie

Pancakes twarogowe ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak umyć i osuszyć. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i zmiksować na gładką masę. Smażyć na małym ogniu, na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni, posmarowanej jednorazowo ulubionym tłuszczem. Podawać z ulubionymi dodatkami.
    Placki te idealnie nadają się na drugie śniadanie które możecie zabrać ze sobą do pracy lub na uczelnie. Spróbujcie
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować