Pancakes klasyczne naleśniki amerykańskie

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pierwszy raz robiłam je około 10 lat temu, kiedy to zaczęłam interesować się gastronomia. Przyznam się bez bicia, że nie były za specjalnie, były dobre, ale smakowały jak nasze tradycyjne racuchy, tylko, że bez jabłek. Dziś osiągnęłam perfekcję, a to mój sposób na idealne pancakes.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 szklanka mąki pszennej (niepełna)
    1 szklanka maślanki ewentualnie mleko
    1/3 szklanka oliwy z oliwek
    1/4 szklanka cukru kryształu
    1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska)
    1 łyżeczka sody oczyszczonej (płaska)
    1/2 łyżeczka esencji waniliowej
    1 opakowanie cukru wanilinowego
    2 jajka
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pancakes Naleśniki

Pancakes klasyczne naleśniki amerykańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać. Dodać resztę suchych składników.
    Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno.
    Żółtka utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym i esencją waniliową.
    Następnie dodać resztę składników i dokładnie wymieszać mikserem.
    Na końcu dodać ubite na sztywno białka, i delikatnie wmieszać silikonową/ drewnianą szpatułką.
    Dobrze rozgrzać patelnię. I smażyć placuszki o tej samej wielkości. Czas smażenia nie jest długi, placuszek należy przewrócić na drugą stronę jak tylko pokażą się na wierzchu pęcherzyki powietrza.
    Pancakes podawać polane syropem klonowym, miodem bądź z dżemem lub owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować