Pancakes bezglutenowe + filmik

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Polecam mój przepis na pancakes bezglutenowe bez użycia gotowej mieszanki, smaczne i zdrowe.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/4 szklanki mąki gryczanej
    1/4 szklanki mąki jaglanej lub z ciecierzycy lub innej bezglutenowej
    1 łyżka skrobi ziemniaczanej
    1 łyżka mąki ryżowej
    1 łyżka mąki kukurydzianej
    2 łyżki cukru trzcinowego lub białego
    szczypta soli
    1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
    2 jajka (żółtka i białka osobno)
    2/3 szklanki mleka
    25 g miękkiego masła
    owoce (na przykład jagody, borówki...)
    syrop klonowy
    masło do smażenia
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bezy Pancakes Naleśniki Śniadanie

Pancakes bezglutenowe + filmik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pancakes bezglutenowe 1. Najpierw w misce mieszamy wszystkie suche składniki.
    W osobnej misce mieszamy mleko z żółtkami i masłem.
    Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno.
    Następnie mieszamy suche składniki z mokrymi, potem delikatnie mieszamy z pianą z białek.
    Smażymy na maśle po kilka minut z każdej strony.
    Podajemy polane syropem klonowym, posypane cukrem pudrem i z różnymi owocami.
    Smacznego :-)

Porady

Do smażenia najlepiej użyć masła klarowanego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować