• 30 min

Danie miszmasz, szybkie i proste do wykonania

  • 30 min

Składniki:

  • Farsz:
    - 2 gotowe steki
    - 3 średnie wielkości ogórki kiszone
    - 1 duża cebula
    - musztarda
    - ketchup
    - 2 plastry sera
    - oregano
    - pieprz
    Ciasto:
    - 3 szkl. mąki pszennej
    - jajko
    - woda
    - przyprawa curry
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Stek

Pampuchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę i jajko łączymy ze sobą, dodajemy przyprawę curry (wedle uznania) i wodę. Powinno powstać ciasto o gęstości ciasta na pierogi. Dzielimy na dwie równe porcje. Przechodzimy do farszu. Steki Smażymy do uzyskania chrupiącej skórki. Cebulę kroimy w pióra, ogórki w plasterki. Jedną z porcji ciasta rozwałkowujemy na grubość ok. 5min. Środek ciasta smarujemy musztardą i posypujemy pieprzem i oregano. Następnie układamy kolejno stek, ogórki i cebulę. To wszystko polewamy ketchupem. Składamy ciasto w formie koperty i układamy plaster sera. Drugą pampuchę robimy analogicznie jak pierwszą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopnia na ok. 20min. Po upieczeniu ozdabiamy ketchupem. I gotowe:-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Steki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować