paluszki ziemniaczane z sosem czosnkowym

4.5 (182 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

paluszki ziemniaczane z sosem czosnkowym pierwszy raz zrobiłam z nudów i braku pomysłu na szybki obiad.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - czosnek ( ząbek): 3 sztuki
    - majonez: 3 łyżki
    - śmietana: 6 łyżek
    - pieprz, sól: 2 szczypty
    - ziemniaki ugotowane, moga być z poprzedniego dnia: 4 szklanki
    - mąka około: 1 szklanka
    - Jajko: 1 sztuka
    - bułka tarta do panierki: 1 szklanka
    - olej do smażenia: 4 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Paluszki ziemniaczane z sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie sosu:
    wyciskamy czosnek lub drobno go siekamy, mieszamy ze soba majonez i smietane a nastepnie przyprawiamy pieprzem i sola.

    Przygotowanie:
    Do ziemniakow dodac make i jajko, wyrobic rękami jednolita mase.
    Formowac dowolne krztałty (ja zrobiłąm paluszki), po czym obtoczyc je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. I gotowe:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować