Paluszki z serków topionych

3 (8 ocen)

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Idealna przekąska na imprezę

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 25 dag mąki
    2 duże topione serki o dowolnym smaku
    10 dag masła
    Pół łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki czosnku granulowanego
    1 żółtko
Wystaw ocenę:

3 (8 ocen)

Zobacz również:

Paluszki

Paluszki z serków topionych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać z solą i przyprawami. Posiekać w niej tłuszcz i miękkie serki. Dodać żółtko i zagnieść jednolite ciasto. Schłodzić pół godziny. Utoczyć wałeczki i kroić na kawałki. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach około 15 minut

Porady

Paluszki możemy posmarować białkiem i posypać np. Makiem lub sezamem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serek wiejski Masło Czosnek granulowany Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować