Paluszki z łososia z groszkowym purre

0 (0 ocen)

Pyszny łosoś w postaci paluszków rybnych.W takiej postaci każdy niejadek bez maruzenia zje obiadek.

Składniki:

  • Składniki paluszki z łososia:
    500g świeżego fileta z łososia,
    sól, pieprz,
    3 łyżki mąki,
    1 jajko,
    1 szklanka bułki tartej,
    olej do smażenia.


    Składniki puree :
    500g ziemniaków,
    1 szklanka mrożonego groszku,
    sól,
    2 łyżki masła.

Paluszki z łososia z groszkowym purre - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.


    Przygotowanie paluszków z łososia : Rybę oczyść i odetnij skórę. Potnij łososia na 3 cm paseczki i przypraw solą i pieprzem. Rybę obtocz w mące następnie w rozmąconym jajku i na koniec w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z każdych stron na złoty kolor.

  • 2. Przygotowanie puree : Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Pod koniec gotowania wrzuć groszek i gotuj całość około 10 minut. Odcedź. Dodaj masło i zmiksuj za pomocą blendera.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy