Paluszki z łososia w migdałach

  • wyświetlono: 62 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Chrupiące paluszki z łososia o migdałowo-maślanym smaku.

Kasja1986
  • 6 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

500 g łososia jurajskiego bez skóry i ości
pieprz kolorowy
sól morska
mąka typ 00
jajko
bułka tarta i mielone migdały w proporcji 1:1
masło do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Paluszki z łososia w migdałach

  • 1. Rybę kroimy w paski. Rybę oprószamy solą i pieprzem. Następnie panierujemy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej wymieszanej z migdałami. Smażymy na roztopionym maśle po 2-3 minuty z każdej strony. Masło może się zrumienić, nabierze wtedy orzechowego aromatu, ale pilnujemy żeby się nie przypaliło. Paluszki przekładamy na papierowe ręczniki, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

paluszki rybnełosoś jurajski

Komentarze

Podobne przepisy

Wątróbka drobiowa z szalotkami i renetą w migdałach.

Dodane przez: baRepas

Wątróbka drobiowa z szalotkami i renetą w...

Nie wiem jak u Was, ale ja w swojej...

smażymy

Dodane przez: kasiula1353

kotleciki w migdałach

Prosty sposób na niedzielny obiad...

DOMOWE PALUSZKI RYBNE W PANIERCE Z KUSKUSU

Dodane przez: magdzia44448

DOMOWE PALUSZKI RYBNE W PANIERCE Z KUSKUSU

Panierka smakuje wyjątkowo dzięki...

Karp pieczony w migdałach

Dodane przez: KatarzynaJ

Karp pieczony w migdałach

Potrawa do przygotowania w kilka...

filet z pstrąga

Dodane przez: JoannaB86

Filet z pstrąga w prażonych migdałach

Najlepiej komponuje się ze szparagami...

kurczak

Dodane przez: AnnaKoziel

Kurczak w migdałach

Delikatna chrupiąca pierś z kurczaka...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE