Paluszki z chia

5 (150 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Świetna przekąska - paluszki z dodatkiem chia. Wcale nie aż takie trudne do zrobienia, wystarczy ciasto zagnieść, rozwałkować, cienko pokroić na długie paski i upiec kładąc je blisko obok siebie. Dobre do podjadania :)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g mąki pszennej
    2 płaskie łyżki chia
    1/2 szklanka wody
    2 łyżki oleju
    1/2 łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

5 (150 ocen)

Zobacz również:

Przekąski Paluszki

Paluszki z chia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypać mąkę, dodać chia, wodę, olej i sól, wyrobić jednolite ciasto. Odstawić na ok. 10 minut. podzielić na 2 równe części.
  • 2. Wyłożyć na podsypaną mąką deskę, każdą z nich rozwałkować na prostokąt o wymiarach 32x15 cm, pokroić w cienkie, ok. 0,5 cm paski. Gęsto ułożyć na blaszce.
  • 3. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C, piec ok.15-17 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nasiona chia Bułka pszenna typu paluch

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Sylwester Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować