Paluszki surimi i czarne oliwki z nutą czosnku

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszna przystawka. Lekko kwaśne paluszki krabowe z nutką czosnku. Polecam.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g paluszków surimi
    1/4 szklanki czarnych oliwek
    mały ząbek czosnku
    1/3 łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego
    olej rzepakowy
    3 łyżki octu jabłkowego
    sól do smaku

Paluszki surimi i czarne oliwki z nutą czosnku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paluszki surimi umieścić w salaterce i zalać wodą z dodatkiem octu. Moczyć aż się całkowicie rozmrożą. Osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w mniejsze kawałki.
    1/4 szklanki oleju rzepakowego wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i suszonym czosnkiem niedźwiedzim.
    Oliwki osączyć na sicie.
    Następnie wszystkie składniki umieścić w salaterce i pomieszać. Dodać sól do smaku.
    Wstawić do lodówki na godzinę, żeby smaki się polubiły.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy