Paluszki słone z żółtym serem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Paluszki z serem żółtym idealnie nadają się do barszczu czerwonego .

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg mąki
    2 margaryny Kasi
    1 kostka smalcu
    2 łyżki cukru
    10 dkg drożdży
    1 szklanka śmietany
    3 jajka
    30 dkg sera żółtego
    kucharek
    natka pietruszki
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Paluszki słone z żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser zetrzeć na tartce o średnich oczkach , dodać posiekaną natkę pietruszki, posolić.wymieszać.
    Drożdże rozprowadzić w śmietanie. Na stolnicę wsypać mąkę. Smalec i margarynę rozkruszyć z mąką, Dodać, jajka, śmietanę z drożdżami, cukier. Zagnieść ciasto. Następnie ciasto podzielić na kawałki i włożyć na 30 min do lodówki. Ciasto rozwałkować cienko. Radełkiem wyciąć kwadrat, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać serem z pietruszką i kucharkiem. . Wycinać paski tak jak ( długie klawisze). Gotowe paluszki wyłożyć na blaszkę, Piec w temperaturze 190 stopi na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser żółty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

4.5 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Słone paluszki z ziemniaków

To może cię zainteresować