Paluszki rybne na sałacie z kiełkami

0 (0 ocen)

Bardzo charakterystyczne paluszki rybne dzięki dodatkowi papryki wędzonej. Podane z serem feta, kiełkami, czerwoną cebulą. Polane sosem jogurtowym.

Składniki:

  • 1/2 sałaty lodowej
    2 kostki ryby mintaj
    3-4 łyżki mąki pszennej
    1 łyżeczka papryki mielonej wędzonej
    1 jajko
    50g sera typu feta
    25 g kiełków brokułu
    1/2 czerwonej cebuli
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    1/2 łyżeczki musztardy sarepskiej
    sól

Paluszki rybne na sałacie z kiełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kostki mintaja rozmrozić. Osuszyć rybę i rozdzielić na paseczki. Oprószyć solą i pieprzem.
  • 2. Sałatę porwać w palcach na mniejsze części i ułożyć na talerzach. Cebulę pokroić na piórka, a fetę w kostkę. Wyłożyć na sałatę razem z kiełkami.
  • 3. Jogurt wymieszać z musztardą i solą.
    Mąkę i paprykę wędzoną wymieszać. Panierować paluszki rybne maczając w roztrzepanym jajku i obtaczając w mące. Smażyć ze wszystkich stron. Wyłożyć na przygotowaną sałatkę. Polać sosem jogurtowym. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy