Paluszki obiadowe bezmięsne

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Paluszki obiadowe bezmięsne

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duży korzeń selera

    8 szt alg nori

    5 łyżek mąki kasztanowej (może być pszenna)

    50 ml napoju sojowego (w zależności od rodzaju mąki)

    10 łyżek bułki tartej (ewentualnie sezam, płatki owsiane)

    1 litr bulionu warzywnego

    2 łyżki sosu sojowego

    1 łyżeczka nasion kolendry

    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Paluszki obiadowe bezmięsne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Paluszki obiadowe bezmięsne 1. Seler obieramy, kroimy w słupki ( mniej więcej takie, jak paluszki rybne). Gotujemy do miękkości w wywarze warzywnym z dodatkiem sosu sojowego i nasion kolendry. Wyciągamy z bulionu i studzimy.

    Mąkę, napój sojowy mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.

    Kawałki selera owijamy w algi (uprzednio zwilżamy wodą). Tak przygotowane paluszki zanurzamy w cieście i obtaczamy w ulubionej panierce.

    Smażymy na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegańska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować