Paluszki krabowe na francuską nutkę

0 (0 ocen)

dobry sposób dla małych niejadków, którzy boją się jedzenia szpinaku, ryb i tym podobnych produktów :) dodatkowym atutem jest to, że milusińscy chętnie pomogą w przygotowaniu takiego dania!

Składniki:

  • - Blat ciasta francuskiego
    - 8 paluszków krabowych surimi
    - szpinak - 3 kuleczki
    - mozarella 8 plasterków
    - ketchup
    - czosnek granulowany
    - oregano
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Paluszki krabowe na francuską nutkę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surimi w wersji roboczej 1. Ciasto francuskie dzielimy na 8 prostokątów. Na każdym robimy kreseczkę ketchupu, układamy łyżeczkę szpinaku, który posypujemy czosnkiem kładziemy paluszek krabowy i plasterek mozarelli. Całość posypujemy oregano.
  • 2. Każdą część zalepiamy w cienkiego pasztecika i pieczemy około 20 minut w 200 stopniach.

Porady

Ja podaję paluszki z ketchupem i prażoną cebulką!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Surimi (paluszki krabowe) Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować