Paluchy z wiórkami kokosowymi

0 (0 ocen)

dzieci je pokochały

Składniki:


  • 20 dag mąki
    15 dag margaryny
    1 żółtko
    2 łyżki śmietany
    pół cukru wanilinowego
    wiórki kokosowe
    1 jajko

Paluchy z wiórkami kokosowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać przez sito na stolnicę, dodać margarynę. Nożem posiekać bardzo dokładnie tak aby wymieszać mąkę z margaryną. Następnie dodać żółtko i śmietanę. Wsypać cukier wanilinowy. Wyrobić ciasto. Odrywać kawałki ciasta i zwijać w rulonik. Kłaść na wysmarowanej brytfannie. Rozsmarować roztrzepanym jajkiem po każdym paluchu i posypać wiórkami kokosowymi. Piec ok. 25 minut w 180 st. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy