Paluchy z pesto i serem mozzarella

4.5 (146 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Paluchy z pesto mają cudowny aromat ziół. Wprost wyśmienite.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    10g pesto zielone gardina
    1 gałka sera mozzarella
    dodatkowo:
    1 jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Paluchy z pesto i serem mozzarella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płat ciasta francuskiego przekroić na pół. Jedną część ciasta posmarować pesto na to pokroić w kawałki sera mozzarella. Całość przykryć drugą połową ciasta. Ciasto pokroić na paski około 4 cm. Każdy pasek skręcić. Przygotować blaszkę do pieczenia, posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Paluchy ułożyć na blaszce, posmarować rozkłuconym jajkiem. Wstawić do piekarnika. Piec w 180 stopniach około 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować