Paluchy z pesto i serem mozzarella

  • wyświetlono: 996 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Paluchy z pesto mają cudowny aromat ziół. Wprost wyśmienite.

Świeca Urszula
  • 6 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

1 opakowanie ciasta francuskiego
10g pesto zielone gardina
1 gałka sera mozzarella
dodatkowo:
1 jajko

Sposób przygotowania przepisu:

Paluchy z pesto i serem mozzarella

  • 1. Płat ciasta francuskiego przekroić na pół. Jedną część ciasta posmarować pesto na to pokroić w kawałki sera mozzarella. Całość przykryć drugą połową ciasta. Ciasto pokroić na paski około 4 cm. Każdy pasek skręcić. Przygotować blaszkę do pieczenia, posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Paluchy ułożyć na blaszce, posmarować rozkłuconym jajkiem. Wstawić do piekarnika. Piec w 180 stopniach około 20 min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Mama mnie nauczyłakolacjaszkoła babciimprezapaluchy z pestopaluchy z serem moscarella

Komentarze

Podobne przepisy

pesto

Dodane przez: dusiowa

Pesto z jarmużu i słonecznika

Co powiecie na pesto z jarmużu...

BUŁKI Z PIECZARKAMI

Dodane przez: zandero99

Oliwkowe paluchy z pieczarkami i papryką...

Smaczna przekąska na spotkanie...

Pełnoziarnista rolada z czerwonym pesto i serem żółtym

Dodane przez: Lolcz

Pełnoziarnista rolada z czerwonym pesto i...

Suszone pomidory, bazylia, żółty...

image-0us3b4f

Dodane przez: Maria da leccarsi le dita

PESTO z PAPRYKĄ i RICOTTĄ (PESTO alla CALABRESE)

Pesto z regionu Kalabria. Idealne...

Sałatka z warzywami, czarnymi oliwkami i serem mozzarella

Dodane przez: Czarek

Sałatka z warzywami, czarnymi oliwkami i...

Bardzo smaczna, zdrowa, chrupiąca...

Tosty z serem mozzarella

Dodane przez: kasiunia

Tosty z serem mozzarella

Pyszne, kaloryczne (niestety) tosty...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE