Paluchy z pastą

  • wyświetlono: 171 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszne kanapki,idealne do szkoły, do pracy, na piknik i w podróż.

Joatar
  • Łatwy

Składniki


- bagietka lub bułka: 2 sztuki
- ogórek kiszony: 2 sztuki
- polędwica sopocka: 6 plastrów
- Jajko: 4 sztuki
- majonez: 2 łyżki
- musztarda: 1 łyżeczka
- śmietana 18%: 1 łyżka
- cebula: 1 sztuka
- szczypior: 1 pęczek
- sałata: 4 plastry
- sól: 1 szczypta
- pieprz: 1 szczypta

Sposób przygotowania przepisu:

Paluchy z pastą

  • 1. Jaja gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach, dodajemy pokrojony w małą kostkę szczypior, polędwicę, cebulę i ogórek.
    Wszystko mieszamy ze śmietaną, majonezem i musztardą, dodajemy posiekany szczypior i doprawiamy do smaku.
    Bagietki przekrawamy na pół, smarujemy lekko masłem i dość grubo pastą, kładziemy po 2 plasterki sałaty i składamy.
    Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

jajkowiosnapiknikpiknik_oleBagietka lub bułkaPolędwica sopocka

Komentarze

Podobne przepisy

Krakersy z pastą serową

Dodane przez: Patrycja33

Krakersy z pastą serową

Krakersy z pastą serową to świetna...

grzanki

Dodane przez: Daguś

Grzanki z pastą pieczarkową

Doskonałe na śniadanie, kolację,...

Ziołowe paluchy z ciasta francuskiego

Dodane przez: AnetaSłużałek

Ziołowe paluchy z ciasta francuskiego

Szybko można przygotować te paluchy...

image-18q4ily

Dodane przez: Apetyczna babeczka

Paluchy drożdżowe z sosem

Paluchy drożdżowe to świetny pomysł...

krakersy z pastą

Dodane przez: katarzynka455

Krakersy z pastą

Szybka i łatwa przekąska.

Kanapka z pastą paprykową

Dodane przez: kasia_m86

Przekąska z pastą paprykową

Zdrowa przekąska z pastą paprykową...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE