Paluchy wiedźmy

  • wyświetlono: 209 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Paluchy wiedźmy - obrzyyyyydliwie smaczne. Marcepanowe robaczki i malinowa krew sprawiają, że paluchy są obrzyyyydliwie smaczne :)

ankad21
  • 30 porcje
  • 50min
  • Łatwy

Składniki

CIASTO:

40 dag mąki
20 dag masła
3/4 szkl cukru pudru
1 jajo
1 łyżeczka proszku do pieczenia


PONADTO:

połówki migdałów
marcepan
konfitura malinowa

Sposób przygotowania przepisu:

Paluchy wiedźmy

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Schłodzić .
  • 2. Z ciasta formować cienkie wałeczki, ponacinać nożykiem, z jednej strony umocować połówkę migdała.
  • 3. Piec ok. 10 - 15 min. w 180 stopniach.
  • 4. Z marcepanu uformować robaczki, naciąć nożykiem, główki zrobić pisakiem jadalnym.
  • 5. Paluchy udekorować konfiturą malinową i marcepanowymi robakami.

Porady

Migdały można mocować na roztrzepanym białku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

paluchy wiedźmy

Komentarze

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE