Paluchy Wiedzmy

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szybkie i smaczne a do tego interesujaco wyglada ;)

  • 60 min

Składniki:


  • 225 g miękkiego masła

    3/4 szklanki cukru pudru

    1 jajko

    1 łyżeczka cukru waniliowego

    1 łyżeczka drobno posiekanych migdalow

    2 i 2/3 szklanki mąki

    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    3/4 szklanki obranych migdałów

Paluchy wiedzmy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki oprócz migdałów zmiksować i zagnieść. Zawinąć ciasto folią i schłodzić w lodówce ok.
    30 min. Ciasto wyjąć i formować paluszki. Na końcu każdego palca wciskamy migdał bez skórki, cały bądź

    połówkę- wtedy paznokieć będzie cieńszy. Pieczemy ok 10 min w 200C. Koniec odcięcia palca



    Paluszki formować cieńsze niż nasze palce bo ciasto rośnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy