Paluchy serowe

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Doskonała przekąska dla dzieci i dorosłych.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 szkl. mąki
    25 dag białego sera
    1 szkl. cukru
    1 jajo
    2 łyżki mleka
    2 łyżki śmietany
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier waniliowy
    Dodatkowo:
    blacha wyłożona papierem
    4 łyżki mleka
    2 łyżki cukru do posypania
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Ser

Paluchy serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Paluchy serowe 1. Zagnieć ciasto z : mąki, sera rozdrobnionego widelcem, cukru, jajka, mleka, śmietany, proszku do pieczenia i cukru waniliowego. Podziel je na 4 części., a z każdej części utocz wałeczki. Każdy wałeczek pokrój w 1 cm paski, a z nich utocz paluchy.
  • Paluchy serowe 2. Paluchy ułóż na blasze, posmaruj mlekiem i posyp cukrem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut. Po upieczeniu posyp cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Sery Bułka pszenna typu paluch

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować