Paluchy pizzowe z pesto lub z salami i mozarellą

4.5 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jeśli szukacie pomysłu na szybką przekąskę to polecam pizzowe paluchy do wyboru z pesto lub klasyczne pomidorowe, z dodatkiem salami. Świetnie sprawdzą się na kinderparty, jak i będą idealnym dodatkiem do piwa :)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • I wariant

    1 opakowanie gotowego ciasta na pizze
    kilka łyżeczek pesto z bazylii
    100 g startej mozzarelli
    salami lub ulubiona wędlina
    II wariant

    1 opakowanie gotowego ciasta na pizze
    kilka łyżeczek koncentratu pomidorowego
    oregano do posypania
    100 g startej mozzarelli
    salami lub wasza ulubiona wędlina
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Pizza Przekąski

Paluchy pizzowe z pesto lub z salami i mozarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. I wariant

    Ciasto na pizze wyjmujemy z foli i rozwijamy na blacie. Całe ciasto smarujemy pesto, na połowie rozkładamy ulubioną wędlinę i posypujemy mozzarellą. Ciasto składamy na pół i tniemy ostrym nożem na szerokość 4-5 cm. Tak pokrojone ciasto zwijamy w "sprężynki". Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C na złoty kolor, przez około 15 minut.
  • 2. II wariant

    Ciasto na pizze wyjmujemy z foli i rozwijamy na blacie. Całe ciasto smarujemy koncentratem pomidorowym i posypujemy oregano. Na połowie rozkładamy ulubioną wędlinę i posypujemy mozzarellą. Ciasto składamy na pół i tniemy ostrym nożem na szerokość 4-5 cm. Tak pokrojone ciasto zwijamy w "sprężynki". Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C na złoty kolor, przez około 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować