Paluchy drożdżowe z parówką

4.5 (164 ocen)

  • 40 min

Nie sposób im się oprzeć. Można je jeść na ciepło, na zimno. Wyśmienicie smakują z dowolnym sosem.

  • 40 min

Składniki:

  • 400 g mąki
    1 łyżeczka cukru
    2 łyżki oliwy
    30 g drożdży
    1/2 łyżeczki soli
    1,5 szklanki ciepłej wody
    6 parówek
    6 plasterków sera żółtego
    6 plasterków salami
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki Ciasto drożdżowe

Paluchy drożdżowe z parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników wyrób ciasto. Owiń je w folię spożywczą i wstaw do lodówki na 2 godziny. Podziel na 6 równych części, każdą część cienko rozwałkować.
  • 2. Parówkę zawijamy w ser i salami, układamy z brzegu rozwałkowanego ciasta i rolujemy ciasto, ściskając dokładnie brzegi ciasta.
  • 3. Gotowe bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 °C i pieczemy ok. 20 minut, na lekko złoty, rumiany kolor.

Porady

Przed włożeniem bułeczek do piekarnika, można je naciąć ostrym nożem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki Salami Sery Bułka pszenna typu paluch

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować