Palmiry francuskie ciastka z orzechami

4.5 (150 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybkie dla nieoczekiwanych gości, których chcesz zaskoczyć

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - ciasto francuskie gotowe: 1 sztuka
    - włoskie orzechy mielone: 5 łyżek
    - cukier trzcionowy: 2 łyżki
    - cynamon do posypania: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka Ciasto

Palmiry francuskie ciastka z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Palmiry francuskie ciasteczka z orzechami włoskimi 1. Rozwiń ciasto na płasko posyp suto mielonymi orzechami włoskimi i cukrem trzcinowym.
    zacznij zwijać w ruloniki do połowy raz z jednej raz z drugiej strony. Pokrój na ciasteczka ok 1 cm. Rozłóż na blasze w sporej odległości od siebie, bo ciasto urośnie.
    Piecz w 220 stopniach ok 15 minut.
    Są cudownie chrupiące. Zapomniałam dodać cynamon, który by pasował idealnie.
    Następne zrobię z wiórkami migdałowymi i zmielonymi migdałami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować