Palmiery z cynamonem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wyjatkowe w smaku ,wyjatkowe-bo tez szybkie w przyrzadzeniu-palmery z ciasta francuskiego.Mozna powiedziec,ze gosc w dzwiach ,a my juz gotowe do biesiadowania z pysznymi ciasteczkami na stole.To lubie-szybko i smacznie!

  • 30 min

Składniki:

  • .arkusz ciasta francuskiego
    .cukier brazowy ( moze byc bialy )
    .cynamon

Palmiery z cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Deske posypujemy obficie cukrem,ukladamy na nim ciasto francuskie,posypujemy ponownie cukrem,potem odwracamy ciasto i powtarzamy czynnosc.
  • 2. Gore ciasta posypujemy cynamonem i zawijamy do srodka jego krotsze boki ( cynamonem do srodka ),potem nacinamy ostrym nozem male porcje ktore ukladamy na blaszce wylozonej papierem do pieczenia.
  • 3. Pieczemy w temp.210stC przez 20 min.
  • Palmiery z cynamonem 4. Smacznego!

Porady

Upieczone odstawiamy do calkowitego wystudzenia,pamietajmy przy tym,ze ciasteczka zawieraja karmel,ktory jesli jest goracy moze poparzyc.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy