PALMIERY z cynamonem

0 (0 ocen)

łatwa, szybka smaczna i tania

Składniki:

  • * 1 opakowanie ciasta francuskiego 250 g
    * 1/3 szkl drobnego cukru
    * cukier waniliowy
    * 1 łyżeczka cynamonu

Palmiery z cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier dokładnie mieszamy z cynamonem i cukrem waniliowym
  • 2. Ciasto francuskie rozkładamy na blacie, posypujemy warstwą cukru i składamy oba końce do środka, następnie posypujemy kolejną porcją cukru i znowu końce do środka i tak do momentu powstania rulonu.
  • palmiery 3. Kroimy ostrym nożem ciasto na 1-centymetrowe plastry i układamy je na blasze na papierze do pieczenia
  • pieczemy 4. Pieczemy 15 minut w dobrze rozgrzanym piekarniku do 190-200 stopni.

Porady

można dodać swoje ulubione bakalie

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy