Palmiery na słono

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jako idealna przekąska robią furrorę na każdej imprezie.

  • 30 min

Składniki:

  • Opakowanie ciasta francuskiego
    przecier pomidorowy/ketchup
    opakowanie sera topionego w plastrach (lub starty żółty ser)
    6 plastrów szynki
    jajko
    przyprawy wg uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Palmiery na słono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozłożyć ciasto na blacie, nie wałkować. Jeśli używamy dodatkowych przypraw czy ziół, wmieszać je do ketchupu/ przecieru po czym rozsmarować go po całym cieście.
  • 2. Rozłożyć ser, a na nim położyć szynkę. Zaczynając od dłuższych brzegów, zrolować oba brzegi ciasta tak, aby na środku się spotkały.
  • 3. Pokroić ciasto na ok 1cm grubości kawałki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować jajkiem, piec ok 20-25 minut.

Porady

Jako nadzienie można użyć czegokolwiek. Na imprezach wraz z palmierami warto podać dip np.czosnkowy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować