Jako idealna przekąska robią furrorę na każdej imprezie.
30 min
Składniki:
Opakowanie ciasta francuskiego
przecier pomidorowy/ketchup
opakowanie sera topionego w plastrach (lub starty żółty ser)
6 plastrów szynki
jajko
przyprawy wg uznania
Palmiery na słono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozłożyć ciasto na blacie, nie wałkować. Jeśli używamy dodatkowych przypraw czy ziół, wmieszać je do ketchupu/ przecieru po czym rozsmarować go po całym cieście.
2.Rozłożyć ser, a na nim położyć szynkę. Zaczynając od dłuższych brzegów, zrolować oba brzegi ciasta tak, aby na środku się spotkały.
3.Pokroić ciasto na ok 1cm grubości kawałki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować jajkiem, piec ok 20-25 minut.
Porady
Jako nadzienie można użyć czegokolwiek. Na imprezach wraz z palmierami warto podać dip np.czosnkowy
Komentarze