Pałki z kurczaka ziołowo-musztardowe z miodem

5 (188 ocen)

  • 5 godz.

smaczna propozycja obiadowa

  • 5 godz.

Składniki:

  • 15szt. podudzia z kurczaka
    3 łyżki sosu sojowego ciemnego
    1 łyżka oleju
    1 łyżka musztardy dijon
    2 łyżki musztardy łagodnej
    1 łyżeczka: oregano, rozmarynu, tymianku
    1 ząbek czosnku
    1 łyżeczka miodu
Wystaw ocenę:

5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pałki z kurczaka ziołowo-musztardowe z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać i umieścić w dużym garnku. W miseczce przygotować marynatę. Sos sojowy, olej, musztardy, zioła i miód wymieszać ze sobą bardzo dokładnie. Ząbek czosnku przekroić na 4 części i dodać do marynaty. Wymieszać. Przełożyć marynatę do mięsa i dokładnie natrzeć każdą pałkę. Zostawić na kilka godzin- a najlepiej na całą noc.
  • 2. Mięso ułożyć na brytwance, sokiem, który pozostał w garnku jeszcze je nasmarować .
    Piekarnik nagrzać do 180*C i piec pałki ok 1h- 1,5h.
    Podawać z ziemniakami i sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować