Pałki z kurczaka z papryką i pomidorami

4.5 (187 ocen)

  • 60 min

Szybkie w przygotowaniu danie. Przy gotowaniu powstaje pyszny pomidorowo-paprykowy sos. Danie idealnie smakuje podane z ryżem.

  • 60 min

Składniki:

  • • 4 pałki kurczaka
    • przyprawa do kurczaka
    • 1 żółta papryka
    • 1 czerwona papryka
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 3 pomidory
    • 10 zielonych oliwek
    • sól, pieprz
    • słodka papryka
    • tłuszcza do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pałki z kurczaka z papryką i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki. Pałki kurczaka obsypujemy obficie przyprawą do kurczaka. Rumienimy na tłuszczu na złoty kolor. Przekładamy do garnka. Na tym samym tłuszczu szklimy cebulę pokrojoną w piórka. Dokładamy pokrojoną w cienkie paseczki paprykę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy ok. 10 minut. Dodajemy do kurczaka. Pomidory kroimy w kostkę. Wrzucamy do kurczaka. Dusimy pod przykryciem ok. 30 minut. Dokładamy przekrojone na połówki oliwki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Dusimy jeszcze przez ok. 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Oliwki Papryka Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować