Pałki z kurczaka w miodzie i papryce

4.48 (190 ocen)

Przepyszne pałeczki z kurczaka, marynowane w miodzie, keczupie i trzech rodzajach papryki. Domownicy byli bardzo zadowoleni :)

Składniki:


  • 10 pałek z kurczaka
    5 łyżek keczupu pikantnego
    2 łyżki miodu
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1 łyżeczka papryki wędzonej
    0,5 łyżeczki papryki ostrej
    0,5 łyżeczki soli
    0,5 łyżeczki pieprzu
Wystaw ocenę:

4.48 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pałki z kurczaka w miodzie i papryce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Pałki z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć, wrzucić do miski.

    Polać keczupem i płynnym miodem (jeśli się skrystalizował wystarczy chwilę podgrzać w mikrofali lub kąpieli wodnej).

    Następnie wsypać paprykę słodką, ostrą i wędzoną, dodać sól i pieprz. Dobrze wymieszać wcierając marynatę także pod skórkę. Miskę owinąć folią i wstawić do lodówki na noc.

    Następnego dnia pałeczki przełożyć do worka do pieczenia, szczelnie zawiązać. Piec około 60 minut w 180 stopniach. Można podać z kaszą i warzywami lub ziemniakami i surówką


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Miód Papryka Ketchup Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować