REKLAMA

Pałki z kurczaka w marynacie barbecue

wyświetlono: 1638 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Bardzo smaczne i aromatyczne pałki z kurczaka zamarynowane w sosie barbecue, możemy je upiec w piekarniku lub na grillu. Najlepiej smakują podane z frytkami i ulubioną surówką.

opublikowany: 07.10.2016
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 1 kilogram pałek z kurczaka
    Marynata:
    3/4 szklanki sosu barbecue
    0,5 łyżeczki ostrej papryki
    0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
    Szczypta cynamonu
    Szczypta goździków mielonych
    0,5 łyżeczki soli
Ocena:

(średnia 4.5 z 190 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Pałki z kurczaka myjemy, lekko osuszamy. Do miski wlewamy sos barbecue, dodajemy przyprawy i wszystko dokładnie mieszamy. Pałki nacieramy przygotowana marynatą, przekładamy do miski i wstawiamy na noc do lodówki. Zamarynowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy pokrywą. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180przez 50 minut pod przykryciem, kolejne 15 minut pieczemy bez przykrycia.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: benka benka

Pałki z kurczaka w marynacie

Marynata z ketchupu, miodu i musztardy z dodatkiem świeżego rozmarynu nadała udkom smaku i aromatu.

kategoria: ketchupy Dania główne opublikowany: 11.07.2016 | wyświetlono: 1064 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE