Pałki z kurczaka w marynacie barbecue

4.5 (190 ocen)

Bardzo smaczne i aromatyczne pałki z kurczaka zamarynowane w sosie barbecue, możemy je upiec w piekarniku lub na grillu. Najlepiej smakują podane z frytkami i ulubioną surówką.

Składniki:

  • 1 kilogram pałek z kurczaka
    Marynata:
    3/4 szklanki sosu barbecue
    0,5 łyżeczki ostrej papryki
    0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
    Szczypta cynamonu
    Szczypta goździków mielonych
    0,5 łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pałki z kurczaka w marynacie barbecue - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pałki z kurczaka myjemy, lekko osuszamy. Do miski wlewamy sos barbecue, dodajemy przyprawy i wszystko dokładnie mieszamy. Pałki nacieramy przygotowana marynatą, przekładamy do miski i wstawiamy na noc do lodówki. Zamarynowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy pokrywą. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180przez 50 minut pod przykryciem, kolejne 15 minut pieczemy bez przykrycia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pałki z kurczaka Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować