Pałki z kurczaka w marynacie

4.5 (170 ocen)

Marynata z ketchupu, miodu i musztardy z dodatkiem świeżego rozmarynu nadała udkom smaku i aromatu.

Składniki:

  • 9-10 pałek z kurczaka
    3 łyżki pikantnego ketchupu
    1 łyżka miodu
    1 kopiasta łyżka musztardy dijon
    1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
    1/2 łyżeczki ostrej papryki
    sól do smaku
    3 gałązki świeżego rozmarynu
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Dania główne

Pałki z kurczaka w marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pałki w marynacie - krok I 1. Do większej miski włożyć składniki marynaty, wymieszać.
    Z rozmarynu oberwać same listki, dodać do mieszanki.
  • Pałki w marynacie-krok II 2. Pałki umyć, osuszyć.
    Włożyć do marynaty, wymieszać aby oblepiła je dookoła.
    Przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na noc.
  • Pałki w marynacie-krok III 3. Pałki umieścić w naczyniu żaroodpornym, polać marynatą.
    Piec w 190*C ok.80 minut. Przed końcem pieczenia naczynie odkryć,a by mięso się zrumieniło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować