Pałki z kurczaka cytrynowe

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne lekko słodkawe pałki z kurczaka będą idealnym i szybkim daniem do pieczonych ziemniaczków lub frytek, nam bardzo taka wersja smakuje! Dzięki soku z cytryny wychodzą soczyste, danie praktycznie samo się robi, a to najważniejsze że nie wymaga zbyt dużo czasu :)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 pałek z kurczaka
    przyprawa do kurczaka
    1/2 cytryny
    2 łyżki oleju
    4 łyżki miodu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z kurczaka

Pałki z kurczaka cytrynowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pałki umyć, miód, olej oraz sok z cytryny oraz przyprawy wymieszać i natrzeć każdą pałkę z kurczaka. Mięso przełożyć do worka do pieczenia i związać.
  • 2. Mięso w worku przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika na ok 40 minut w 180 stopniach, po tym czasie worek przekłuć i zapiec mięso na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso Pałki z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować