Pałki w powidłach na ostro

0 (0 ocen)

Nowy, ciekawy smak :)

Składniki:

  • 0,5 kg pałek z kurczaka
    2 łyżki kwaśnych powideł
    1 łyżka sosu chili-czosnkowego
    1 łyżka przecieru pomidorowego
    1 łyżka oleju
    sól, pieprz
    słodka papryka
    pieprz kajeński

Pałki w powidłach na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki marynaty wymieszać, dodać pałki i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki, najlepiej na cała noc. Przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (181 ocen)

udka w powidłach