Pałki śmietanowo-cytrynowe

  • wyświetlono: 236 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Na niedzielny obiad

DSC_0795
  • 6 porcje
  • 120min
  • Łatwy

Składniki

1 kg pałek z kurczaka
1 cebula
3 ząbki czosnku
sok z 1/2 cytryny
1/2 szklanki śmietany kremówki
2 łyżki posiekanego koperku
marynata:
1 łyżeczka imbiru w proszku lub kawałek świeżego
1 łyżeczka ziaren kolendry
garść listków mięty
sól, pieprz
2-3 łyżki oleju

Sposób przygotowania przepisu:

Pałki śmietanowo-cytrynowe

  • 1. Mięso wymieszać ze składnikami marynaty i odstawić do lodówki na przynajmniej godzinę, a następnie obsmażyć na złoto na rozgrzanym oleju. Przełożyć do naczynia do zapiekania. Na patelnię, na której smażyło się mięso wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, zeszklić i przełożyć do mięsa. Całość zalać śmietaną, polać sokiem z cytryny i posypać koperkiem. Przykryć i piec około godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

KurczakdróbPałki z kurczakamarynata do mięsapałki pieczone

Komentarze

Podobne przepisy

Pałki miodowo ketchupowe

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Pałki miodowo ketchupowe

Pałki kurczaka w słodko kwaśnej...

Pieczone pałki z kurczaka

Dodane przez: czarrna

Pieczone pałki z kurczaka

Pieczone pałki z kurczaka, to prosty...

Złote pałki z kurczaka

Dodane przez: Anyzkowo

Złote pałki z kurczaka

Prosta propozycja na dzisiejszy...

pałki w powidłach

Dodane przez: klementynka

pałki w powidłach

Mój mąż po zjedzeniu tego mięska...

Pałki pieczone

Dodane przez: czarrna

Pałki pieczone

Na obiad :)

Pałki miodowo-musztardowe

Dodane przez: Kloruś

Pałki miodowo-musztardowe

Soczyste i słodkawe pałki z kurczaka...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE