pałki pieczone z żurawiną

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Aby mięsko było soczyste i aromatyczne zamarynowałam je na dobę w przyprawach i żurawinie. Dzięki temu szybciej się upiekło i było naprawdę pyszne.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 4 pałki z kurczaka
    3 łyżki żurawiny do mięs (ze słoika)
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka oleju
    słodka i ostra papryka
    szczypta curry
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pałki pieczone z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej i żurawinę wymieszać z przyprawami i startym czosnkiem. Natrzeć mięso, włożyć do zamykanej miski i wstawić na dobę do lodówki. Przed pieczeniem przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika i piec około godziny w 200*C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować