Pałki pieczone w sosie orzechowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Obłędne połączenie smaków :)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 1 kg pałek i skrzydełek z kurczaka
    marynata:
    1/2 szklanki orzeszków ziemnych
    1 łyżka masła
    2 ząbki czosnku
    2 łyżeczki soli
    2 łyżki octu ryżowego
    4 łyżki jogurtu
    po pół łyżeczki kurkumy, kardamonu i gałki muszkatołowej
    po łyżeczce imbiru, wędzonej papryki, białego pieprzu
    1 łyżka ketchupu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pałki pieczone w sosie orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzeszki zmielić, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać resztę składników i dokładnie wymieszać, a następnie natrzeć mięso. Odstawić do lodówki, najlepiej na noc. Piec pod przykryciem około godziny, a następnie odkryć i przypić najlepiej z funkcją grill. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować