Pałki pieczone w keczupowej marynacie

4.5 (177 ocen)

  • 50 min

Są szybkie i łatwe do przygotowania. Podaję je z frytkami i surówką.

  • 50 min

Składniki:

  • 1/2 kg podudzi z kurczaka,
    3 łyżki oleju,
    1/2 szklanki keczupu pikantnego,
    1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej,
    1 łyżeczka rozmarynu,
    2 łyżeczki pieprzu,
    1/2 łyżeczki soli,
    1,5 łyżki masła.
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pałki pieczone w keczupowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej mieszamy z keczupem i przyprawami. Do marynaty wkładamy podudzia z kurczaka. Mięso nacieramy marynatą i odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.
  • 2. Mięso razem z keczupową marynatą przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu mięsa rozkładamy kawałki masła. Naczynie przykrywamy. Pałki pieczemy 1 godzinę i 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podczas pieczenia mięso kilkakrotnie polewamy wytworzonym w czasie pieczenia sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować