Pałki pieczone

5 (155 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Na obiad :)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg pałek z kurczaka
    marynata:
    1 łyżka ajvaru ostrego
    2 łyżki słodkiego sosu chili
    2 łyżeczki marynowanego zielonego pieprzu
    2 ząbki czosnku
    2 łyżeczki jarzynki
Wystaw ocenę:

5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Pałki pieczone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ajvar wymieszać z sosem chili, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pieprzem i jarzynką, polać pałki i dokładnie wymieszać, żeby marynata pokryła mięso. Odstawić do lodówki, najlepiej na noc. przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę. W czasie pieczenia można pałki przekręcać. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Marynata Pałki z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować