Pałki na chińską nutę

0 (0 ocen)

Delikatne i aromatyczne :)

Składniki:

  • ok 1 kg pałek z kurczaka
    20 dkg pieczarek

    marynata:
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    3 łyżki sosu teryiaki
    1 łyżka octu ryżowego
    1 łyżka sosu chili-czosnkowego
    3 łyżko oleju
    pieprz

    dodatkowo:
    imbir
    przyprawa do kurczaka
    olej

Pałki na chińską nutę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak w marynacie 1. Składniki marynaty wymieszać, dodać mięso, wymieszać i odstawić do lodówki, najlepiej na cała noc.
  • Gotowe do pieczenia 2. Mięso przełożyć do blaszki, polać marynatą. Posypać imbirem i przyprawą do kurczaka. Dodać pokrojone na ćwiartki pieczarki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godzinę. W połowie pieczenia mięso i pieczarki skropić olejem.
  • Gotowe mięsko 3. Upieczone mięso podawać na przykład z ziemniakami i surówką. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy