Pałki kurczaka z zielonym pesto, czosnkiem i ziołami

4.5 (177 ocen)

  • 60 min

Kurczak z "włoskim ' aromatem.

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g pałek z kurczaka
    2 łyżki zielonego pesto
    1 łyżka oleju
    1 łyżeczka świeżej bazylii
    1 łyżeczka suszonego oregano
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    3 ząbki czosnku
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pałki kurczaka z zielonym pesto, czosnkiem i ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pałki kurczaka w zielonym pesto, czosnku i ziołach 1. Czosnek zmiażdżyć. Pesto wymieszać z olejem, czosnkiem i resztą przypraw-zamarynować pałki z kurczaka. (Można zamarynować na całą noc, jednak gdy nie mamy na to czasu wystarczy na 10 min) przez 45 min w 180 st w naczyniu żaroodpornym. 10 min przed końcem pieczenia odkryć naczynie i przełączyć piekarnik na funkcję grilla-zrumienić mięso.Podawać z ulubiona sałatą i ziemniakami lub ryżem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować