Pałki kurczaka z warzywami

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Ciekawy pomysł na pałki kurczaka podane na obiad, właśnie z warzywami. Delikatne mięso oraz warzywa.

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    6 pałek kurczaka
    1 cukinia
    ½ czerwonej papryki
    Przyprawy:sól, pieprz, papryczka chili, papryka słodka, zioła prowansalskie(wymieszać ze sobą, ma być 1 pełna łyżeczka)
    2 łyżki oleju
    Folia do pieczenia
    Długie wykałaczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pałki kurczaka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: pałki opłukać, osuszyć, posypać ziołami z każdej strony, zalać olejem, odstawić pod przykryciem na całą dobę do lodówki. W czasie marynowania mięso przekręcać. Następnie paprykę pokroić na małe kawałki oraz wyszorowaną cukinię na plasterki. Nabić na wykałaczki warzywa z pałkami. Ułożyć na foli, polać płynną marynatą z mięsa, zawinąć szczelnie by tłuszcz nie wypływał. Ustawić na kratce w piekarniku, piec 60 minut w temp. 180 stopni, przed końcem pieczenia – na 10 minut odchylić folię by mięso się trochę zarumieniło.

Porady

1.Pałki z warzywami można upiec na grillu zamiast w piekarniku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować