Pałki kurczaka w cieście francuskim

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Danie wyszło bardzo dobrze i fajnie się prezentuję,zachęcam do zrobienia :)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 pałki kurczaka /podudzia/
    1 op.ciasta francuskiego
    1 jajko
    marynata:
    olej
    pieprz i sól
    papryka w proszku wędzona
    sól czosnkowa
    przyprawa do kurczaka grillowa
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne Dania mięsne

Pałki kurczaka w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • palki 1. Pałki kurczaka umyć i osuszyć.Następnie składniki marynaty wymieszać w misce, włożyć do niej pałki kurczaka i odstawić na godzinę .Po godzinie pałki obsmażyć na złoty kolor ze wszystkich stron i ostudzić.
    Ciasto francuskie rozwinąć, płaty pociąć na paski o szerokości ok.1,5cm. Teraz – zaczynając od dolnej części podudzia – każdą pałkę owinąć tak, aby paski zachodziły na siebie.Ciasto francuskie posmarować rozmąconym jajkiem i piec w piekarniku 45 minut w 180-190 st.C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować