Pałki kurczaka w chrupiącej panierce

5 (1 ocen)

  • 40 min

Tak przygotowane mięsko jest soczyste, a panierka niezwykle chrupiąca.

  • 40 min

Składniki:

  • 6 pałek kurczaka
    0,5 op. przyprawy do kurczaka
    2 łyżki sosu sojowego
    1 łyżka octu winnego
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka majeranku
    1 ząbek czosnku
    1 duże jajko
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pałki kurczaka w chrupiącej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pałki kurczaka umyć, osuszyć. Ząbek czosnku obrać, przecisnąć przez praskę. Włożyć do miseczki, dodać ocet, sos sojowy, oliwę, przyprawę do kurczaka i majeranek. Wymieszać. Powstałą marynatą dokładnie natrzeć pałki kurczaka. Wstawić do lodówki na noc. Następnie mięso obtoczyć w roztrzepanym jajku, a potem bułce tartej. Usmażyć na złoto. Przełożyć na blachę. Przykryć folią aluminiową. Piec 40 min. w 190°C. Po tym czasie zdjąć folię i piec jeszcze 15 min. Podawać z frytkami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować