Pałeczki z kurczaka w ketchupowej skorupce

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Pyszny i nieskomplikowany obiad na niedzielę, czyli kurczak w marynacie z ketchupem w roli głównej. Wystarczy wymieszać składniki marynaty, włożyć do niej mięsko, później wstawić do piekarnika i gotowe. Tak przygotowane mięsko możecie położyć na grillu i też będzie obłędne w smaku. Zapraszam:)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 8 pałek z kurczaka

    Martynata:

    5 łyżek ketchupu

    3 łyżki oleju

    1 łyżka sosu sojowego

    2 łyżki soku z cytryny

    1/2 łyżeczki płatków chili

    1 łyżeczka pieprzu mielonego

    1 łyżeczka czosnku granulowanego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z kurczaka

Pałeczki z kurczaka w ketchupowej skorupce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i zdjąć skórkę.

    Do miseczki przełożyć ketchup, dodać olej i wymieszać. Dodać sos sojowy i sok i znów wymieszać. Następnie dodać suche przyprawy i po raz ostatni wymieszać.

    Mięso z każdej strony posmarować marynatą, zabezpieczyć folią i schować na noc do lodówki.
  • 2. Kolejnego dnia wyjąć z lodówki na godzinę przed pieczeniem. Piekarnik rozgrzać do 200 st i ułożyć mięso na kratce z piekarnika i piec około 45-55 minut.

    Podawać od razu. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pałki z kurczaka Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować