Pałeczki drobiowe w marynacie curry pieczone w rękawie

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Przepisów na kurczaka nigdy dość, zapraszam:)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 pałek drobiowych

    Marynata:

    2 łyżki miodu

    1 łyżka musztardy

    1 łyżka oleju

    1 łyżeczka przyprawy curry

    1 łyżeczka białego pieprzu mielonego

    sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Kurczak pieczony

Pałeczki drobiowe w marynacie curry pieczone w rękawie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki przełożyć miód, musztardę, olej oraz curry i pieprz. Postawić na garnku z gotującą się

    wodą i stale podgrzewając mieszać do rozpuszczenia się miodu i połączenia się składników.

    W międzyczasie mięso umyć, osuszyć i oprószyć solą z każdej strony. Marynatą posmarować każdą

    pałeczkę, przełożyć do rękawa do pieczenia i zostawić w lodówce na noc. Kolejnego dnia wyjąć

    paczuszkę z lodówki na godzinę przed pieczeniem, aby mięso nabrało temperatury pokojowej. Wstawić

    do zimnego piekarnika, nastawić temperaturę 200 st i piec około godziny do wyraźnego zrumienia.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pałki z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować