Wywijańce z wołowiną i chilli

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min

Pyszne jako przekąska.

  • 50 min

Składniki:

  • 2 prostokąty ciasta francuskiego
    3 grube plastry sera żółtego
    pół papryczki chilli
    50 g gotowanej wołowiny
    4 plastry cebuli

    majonez

Wywijańce z wołowiną i chilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdy prostokąt ciasta przecinamy na 2 kwadraty, a każdy z kwadratów wałkujemy tak aby stał się mniej więcej 2 razy większy.
  • 2. Formy do babeczek wykładamy papierem do pieczenia, następnie wykładamy kwadratami ciasta i nadajemy im dowolny kształt.
  • 3. Ser kroimy w kosteczkę i napełniamy nim 3/4 głębokości formy.
  • 4. Na to wykładamy kopiec wołowiny, plaster cebuli a na wierzch cieniutkie paseczki chilli
  • 5. Pieczemy około 30 minut w 200 stopniach.

Porady

Podajemy z ketchupem lub majonezem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2014

Komentarze

Podobne przepisy