Wywijańce z wołowiną i chilli
Składniki:
- 2 prostokąty ciasta francuskiego
3 grube plastry sera żółtego
pół papryczki chilli
50 g gotowanej wołowiny
4 plastry cebuli
majonez
Wywijańce z wołowiną i chilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Każdy prostokąt ciasta przecinamy na 2 kwadraty, a każdy z kwadratów wałkujemy tak aby stał się mniej więcej 2 razy większy.
-
2.
Formy do babeczek wykładamy papierem do pieczenia, następnie wykładamy kwadratami ciasta i nadajemy im dowolny kształt.
-
3.
Ser kroimy w kosteczkę i napełniamy nim 3/4 głębokości formy.
-
4.
Na to wykładamy kopiec wołowiny, plaster cebuli a na wierzch cieniutkie paseczki chilli
-
5.
Pieczemy około 30 minut w 200 stopniach.
Porady
Podajemy z ketchupem lub majonezem.
Notka redakcyjna
PP_05-2014
Komentarze